A nyár a nyári gumi időszaka

A mai napig nagyon fontos a számomra a természet védelme. Azt hiszem, hogy elég sok mindent meg is teszek ennek érdekében.

Igyekszem minél jobban odafigyelni a környezetemre, sohasem szemetelek, és ha esetleg nincs a közelemben kuka, akkor addig fogom a kezembe a szemetemet, amíg nem találok egy arra alkalmas helyet, ahová bedobhatnám. De olyan is meg szokott történni, hogy beteszem a táskámba, és majd otthon kidobom.

Az otthoni hulladékot is szelektíven gyűjtöm. Szerencsére egyre elterjedtebbek lettek a szelektív kukák. Régebben nekem is össze kellett mindent öntenem, hiszen nem volt arra lehetőség, hogy különböző konténerekbe dobjuk a szemetünket. Örülök neki, hogy végre fejlődést látok ezen a téren, és Magyarország is kezdi felvenni a versenyt a nyugati országokkal.

Több alkalommal vettem már részt önkéntes munkában, amikor megtisztítottunk egy-egy parkot vagy erdőt az ott hagyott hulladéktól. Ezeken a programokon is egyre többen vesznek részt, ráadásul nagyon sok a fiatal.

A természetvédelemmel egyidejűleg az időszakos változásokra is odafigyelek. Igyekszem megóvni az egészségemet úgy télen, mint nyáron, az adott évszaknak megfelelően. De nem csak magamra gondolok ilyenkor, hanem az autómra is. Ezért az évszakoknak a tekintetbevételével szoktam váltogatni a téli és a nyári gumikat. Az idén tavasszal azonban eljött az ideje az új nyári gumi vásárnak. Kellő utánajárással meg is találtam azt az oldalt, ahonnan megrendelhetném a kocsimnak megfelelő gumikat.

Nagyon hálás vagyok az ismerősömnek ezért az oldalért, mivel könnyedén megtaláltam a tökéletes gumikat. A nyári gumikereső segítségével leszűkíthetőek a találatok, így az érdeklődőnek nem kell végignéznie húsz oldalnyi terméket. Egyszerűen pár adatot kell megadnunk a gumi méreteiről, és máris kevesebb a találat. Nyilvánvaló, hogy minél több dolgot tudunk róla, annál könnyebben megy a keresés. De ha az ember megnézi, hogy mi van az aktuális gumikra írva, akkor tudni fogja, hogy milyet kell most is vegyen.

A rengeteg termék kínálatba az is beletartozik, hogy nagyon sok márkával dolgoznak együtt. Így az is, akinek ez kiemelkedően fontos megtalálhatja a számára megfelelő terméket. Nekem ez annyira nem fontos, egyszerűen annyit várok el, hogy legyen tartós, minőségi termék. Ezt pedig nem mindig jelzi maga a márka. Vettem én már olcsó cipőt, ami nagyon sokáig tartott, és drága, márkásat, ami pár hónap alatt tönkrement. Másoknak meg pont ezzel ellentétes a tapasztalata. Szóval szerintem mindenki döntsön a saját belátása szerint.

Miután kiválasztottam a négy gumit, felregisztráltam az oldalra, és megrendeltem őket. A napokban valószínűleg meg is fognak érkezni. Majd ez utána áthívom a barátaimat és egy sütögetéssel egybeszervezett délutánon remélhetőleg fel is szereli az egyik srác.

Azért is tartom nagyon fontosnak a gumik időbeli lecserélését, mert ezzel is jobban odafigyelünk a környezetünkre.