Természetvédés a konyhabútoron keresztül

Számomra nagyon fontos a környezetvédelem. Szeretem magam olyan világban tudni, ahol számít a természet és megóvják azt. Szeretném majd egyszer a gyerekeimet is ilyen világban felnevelni.

Büszke vagyok, amikor olyan dolgot tehetek, amivel óvom a környezetünket. Ilyen volt nekem tavalyi évben az, amikor konyhabútor vásárlásra adtam a fejem. A legelső szempont az volt, hogy újrahasznosított anyagokból készüljön el. Nos, nem volt egyszerű dolgom, mivel ez egy egyedi kérés volt és nem akarták egyszerűen elvállalni a nagyobb cégek. Végül hosszas keresgélés után találtam egy egyéni vállalkozót, egy idősebb urat, aki ilyenekben is tud segíteni, mint az újrahasznosított konyhabútor elkészítése. Teljesen egyedi tervezést kívánt ez a projekt. Nem volt mindegy például, hogy melyik résznek, milyen masszívnak kell lennie, az ajtóknak könnyebbnek kellett lennie.

Természetvédés a konyhabútoron keresztül

Természetvédés a konyhabútoron keresztül

Miért pont a konyhabútoromat csináltattam újrahasznosított anyagokból?

Azért, mert úgy voltam vele, a konyhabútor általában mindig fából készül, talán 1%-uk nem. Ezért ezt találtam a legnagyobb húzásnak a környezet megóvását nézve. Illetve én nagyon sokat főzök, sok időt töltök a konyhámban, így szívesebben nézek rá, ha tudom, nem kellett kivágni hozzá fákat.

Miket lehet még újrahasznosított anyagokból elkészíteni?

Gyakorlatilag bármit! Nálam például otthon több minden is újra felhasznált és megmunkált anyagból van. De manapság az autóipartól kezdve, nagyon sok cég hirdeti úgy magát, hogy bizony ők óvják a környezetet, ezzel egy jó imidzset építenek fel, és újrahasznosított anyagokból állítják elő termékeiket.

Mint nagy környezetvédő, szeretném tovább bővíteni ezt a szálat, hogy kötél lehessen belőle! Igen! Napelemet szeretnék vásárolni! Úgy gondolom, ennél jobban már nem tudnék többet tenni a környezetért, hisz a megújuló energia kifogyhatatlan, nem károsítja a Földünket. Szeretnék minél több embert erre buzdítani, néha baráti társaságban is prédikálok, ha úgy van!

Örülnék nagyon, ha minél több olyan szervezet lenne, akik újrahasznosítható anyagokból állítanának elő nem csak konyhabútort, de minden mást is, hisz ezzel tudjuk csak megakadályozni bolygónk pusztulását!