A topcegalapitas segítségével védjük majd a környezetet

Ugyan még csak tizenhat évesek vagyunk, nekem és a két legjobb barátomnak nagyon fontos környezetünk védelme. Régóta igyekszünk kisebb-nagyobb lépéseket tenni saját környezetünkben, amelyek környezetkímélő megoldások. Például egy ideje vállaljuk, hogy mi szerezzük be a poharakat, szívószálakat és egyéb olyan eszközöket a baráti összejövetelekre, amiket a legtöbben eldobható (és környezetszennyező) formában szereznek be. Számunkra azonban mindig nagyon fontos az, hogy ezek újrahasznosíthatók, vagy ne csak egyszer használatosak legyenek.

Nemrég egy iskolai verseny kapcsán azon kezdtünk gondolkodni, hogy jó lenne ezt a kis vállalásunkat egy kicsit nagyobban csinálni. A konkrét ötletünk az volt, hogy alapítunk egy céget, ami olyan particsomagokat forgalmaz, amelyek környezetkímélő partikellékeket tartalmaznak. Így megkönnyítjük a környezetvédelmet másoknak.

A versenyt meg is nyerte a cégtervünk. Nekünk azonban ez nem elég. Meg is szeretnénk valósítani az ötletet, így eldöntöttük, hogy utánajárunk a cégalapítás folyamatának. Így jutottunk el a topcegalapitas weboldalára.

A topcegalapitas akkor is hasznos, ha csak tájékozódnál

A topcegalapitas weboldala a cégalapításhoz szükséges papírmunka lebonyolításában való segítséget vállalja. Vagyis segítenek, hogy megkapd azt a jogi szempontból is rendben lévő kezdőlökést, amivel az álmodból valódi cég lesz. Ezen kívül székhelyszolgáltatás is elérhető náluk. Vagyis ha mindened megvan, ami ahhoz kell, hogy útjára indíts egy saját céget, egyedül helyszíned nincs, ahonnan ezt vezetnéd, ebben is tudnak neked segíteni.

Első látásra a weboldal leginkább akkor lehet hasznos, ha neked már tényleg csak a papírmunka (plusz esetleg a székhely) hiányzik. Vagyis már eldöntötted, milyen cégformát választasz, ki lesz a tulajdonos, ki az ügyvezető, mi lesz a cég feladata stb., és tényleg semmi más nem hiányzik, csak a törvényesítés és az INDULÁS.

Azonban ha jobban szétnézünk az oldalon, hamar rájöhetünk, hogy az nem csak akkor hasznos, ha már készen állunk a cég elindítására. Hanem akkor is, ha egyelőre csak ismerkednénk a cégalapítás folyamatával. A topcegalapitas weboldalon ugyanis rengeteg információt, leírást, fontos tudnivalót találhatunk arról, hogy hogyan is néz ki a valóságban a filmekben sokszor olyan könnyűnek tűnő cégalapítás.

Az oldal részletesen összegyűjti, hogy mik a teendők azelőtt, hogy elkezdenéd a papírmunka elintézését náluk. Hogy mit kell tenned rövid időn belül azután, hogy aláírtad a papírokat. Hogy pontosan hogyan is zajlik a nulladik lépéstől az utolsóig az a folyamat, melynek során létrejön a saját céged.

Szóval rengeteg fontos dolgot leír, ami pölö nekem és a haverjaimnak is nagyon jól jött ahhoz, hogy az álmunkat a valóságban is működő céggé alakíthassuk.

Az oldalon arról is olvashatunk, hogy pontosan mik a feltételei idén (vagyis 2021-ben) annak, hogy létrehozhassunk egy valóban teljesen megfelelő módon elindított céget. Minket ezek érdekeltek a leginkább, gyorsan összegzem is, hogy mit találtunk az oldalon.

Ezek a feltételei egy cég elindításának 2021-ben

  • Személyigazolványt, adókártyát és lakcímkártyát az alapításkor minden résztvevőnek fel kell tudni mutatnia. (Nem ezt a napot érdemes tehát választani a papírok otthonfelejtésére.)
  • Saját telephely regisztrálása esetén hozzájáruló nyilatkozatot kell erről bemutatni. (No para, a formanyomtatványt is intézi a cég.)
  • Az ügyvezetőnek 18+-os személynek kell lennie, aki semmilyen szempontból nincs eltiltva attól, hogy egy cég ügyvezetői posztját töltse be. (Nálunk az eltiltási rész stimmel, de az a 18+ kitétel egyelőre megoldatlan feladat.)
  • A cég tulajdonosa lehet 18 év alatti személy is. Egy eltiltás rá is vonatkozik, aminek a megléte kizárja, hogy tulajdonos legyen.

A feltételek megismerése új akadályokat állít elém és a haverjaim elé. Ugyanakkor azt hiszem, meg tudjuk ezeket oldani. A topcegalapitas infói mindenképp nagyon jól jöttek ahhoz, hogy el tudjuk képzelni, milyen valóban létrehozni egy saját céget. Egyelőre abban maradtunk, hogy tovább tervezzük környezetkímélő partikellékeket árusító cégünket. De ha kész a terv, szerintem visszatérünk erre az oldalra.