Kirándulás közben száll meg az ihlet

Egyelőre nem tervezem átalakítani a fürdőszobámat, de ezerrel elkezdtem gyűjteni az ötleteket. Hogy mi történt, miért bújom a weboldalakat a jobbnál jobb tervek, tanácsok és fürdőszoba berendezési ötletek után kutatva? Hadd meséljem el, mi történt velem a múlt héten.

Szép őszi nap volt a Dunántúlon a Bakonyban, ahova elugrottunk egy páran egy hétvégi túrára. Van ott egy gyönyörű forrás, ami keskeny vízesésként zúdul alá a szikláról több méter magasságból, oda kirándultunk el a barátaimmal. Miközben a sárguló levelek között egy sziklán üldögéltem, a többiek nyársaltak, én pedig csak néztem és néztem az alázúgó vizet, ahogy permetté robban cseppenként a köveken, és most lehet hülyének fogtok nézni, de csak a fürdőszobára tudtam gondolni. Egyfajta megvilágosodás volt, egy filmekből ismert epifánia, amikor a főhős körül felhangzik az örömóda és beüt az isteni szikra.

Épp emiatt azóta azon töröm a fejem, miként tudnám megidézni ezt a gyönyörű, harmonikus és természetes hatást álmaim fürdőszobájában. Tudom jól, hogy jelenleg nem vagyok abban a helyzetben, hogy ebbe belevágjak, de a tervekkel el lehet kezdeni készülni, tehát szorgosan gyűjtöm az efféle oldalakról a fürdőszoba berendezési ötleteket, hátha egyszer révbe érek, és meg tudom alkotni azt a csodát, ahol olyan érzés lesz tisztálkodni, mintha odakint lennék a természet lágy ölén.