Új babakocsival a természetbe

Mindig is azt vallottam, hogy a természetvédelmet nem lehet elég korán kezdeni. Éppen azért nehéz rászoktatni az embereket, hogy óvják a természetet, és figyeljenek arra, hogy ne teremtsenek benne kárt, mert a legtöbb ember nem ezt a gondolkodást hozza otthonról. Megszokják, hogy eldobálhatják a szemetet, hogy nem kell figyelniük a vízfogyasztásra, hogy senkit nem érdekel, hogy energiatakarékos eszközöket használnak-e. Legtöbbször a szülők hibája, hogy nem tanítják meg ezekre a dolgokra a gyerekeiket, ezért nemtörődöm és figyelmetlen felnőttek lesznek, akik ugyanúgy nem figyelnek a környezetre, mintha az nem is számítana.

Ezért én elhatároztam már rég, hogy a saját gyerekemet már egészen kis korától környezettudatosságra nevelem, és ezt nem elég elkezdeni később, mondjuk kamaszkorban. Persze egy pár éves gyereknek nem igazán lehet elmagyarázni az energiafogyasztást, az üvegház-hatást, vagy hogy a nem megújuló energiaforrások miért nem jók a Földnek, mi a probléma az óceánokba kerülő mikroműanyaggal. De nem is egy apró gyereknek rögtön biológiai kiselőadást tartani. Ami sokkal fontosabb ennél, hogy lehetőleg ismertessük meg a gyerekkel a természetet, és ha már a része lesz az életének, és megtanulja méltányolni, akkor sokkal könnyebbe megértetni vele azt, hogy miért fontos, hogy ő is megóvja.

A mi gyerekünk ugyan még 2 éves sincs, de már próbálom minél többet kivinni a szabadba. Sokat kirándultunk vele, szinte az összes erdős területre elvittük már, ami Pest környékén található, és nem kell túl sokat autózni hozzá. Bár szeret sétálgatni, de azt még nem nagyon bírja, ha sokáig a kocsiban kell ülnie. Fontos az, hogy megismerkedjen a természettel, így azt is korán megérti, miért kell vigyáznia rá.

Viszont mostanában már kevésbé tudjuk őt kivinni, mert baj van a babakocsinkkal. Ugyan már nem mai darab, de akkor is bosszantó, hogy máris tönkrement, és már alig lehet tolni. Az is lehetett vele a baj, hogy sokszor vittük erdei utakra, göröngyös ösvényekre meg a hasonlókra, és azt a kerekek meg a keret nem igazán bírta.

Tehát új babakocsit kell vennünk, de most már olyan darabot akarunk beszerezni ,ami jobb minőségű, és nem megy tönkre egy év után. A másik fontos szempont, amit a vásárlásnál meg akarok nézni, hogy lehetőleg a kocsi átalakítható legyen. Igaz, hogy gyakran járunk erdőbe, de mégis az utcán fogjuk a legtöbbször használni, így jobb szeretném, ha normál és sport babakocsiként is tudnám használni.

A neten sok oldalt megnéztem, míg találtam egy olyan modellt, ami ezeket a funkciókat egyesíti, és pont megfelelne nekünk. Nagyon jó az ár-érték aránya, és minőségi anyagokból készült. Egészen 4 éves korig használható. Strapabírónak tűnik, de közben könnyű a vázszerkezete, könnyen szállítható, valamint össze is lehet csukni, így a tárolása sem foglal túl nagy helyet. Persze olyan szokásos tartozékai vannak, mint a kihajtható napellenző, lélegző szövet kupola és az összehajtható pelenkázótáska.

De nekünk persze a legfontosabb szempont az volt, hogy át lehessen alakítani sport babakocsivá, és ezzel a modellel ez könnyen megoldható. Emellett még állítható rajta az ülőrész és a lábtartó is.

Külön előny, hogy ugyan a bolt nincs közel hozzánk, de 100.000 ft-os vásárlás esetén ingyen kiszállítják az ország területén bárhová. Visszaküldeni is könnyű, ha inkább mégis egy másik modellt választanánk.

Ilyen jó feltételekkel már nem is haboztunk a rendeléssel, tudtuk, hogy ez a multifunkciós babakocsi az, amit kerestünk. Így már mi is sokkal nagyobb biztonságban tudjuk majd a gyerekünket, miközben sétálunk vele. Már akármilyen kirándulásra elvihetjük, és nem kell amiatt aggódni, hogy az erdei utakon a kocsi károsodik. Így a családunkkal arra koncentrálhatunk, ami igazán fontos, a természetre és az együtt töltött időre.