Körülnéztem a neten, hogy hol lehet jó áron motoros jogsit szerezni

Természetvédőként szeretek kint lenni a természetben, és járni az erdőket, amikor csak tudom. Ez nálam nem csak egy hobbi, hanem szükséglet, főleg ilyen tájban, amikor egyre jobb az idő, és már vétek bent ülni a négy fal között. Az ember a környékén is sok szép dolgot láthat, de mivel a belvárosban élek, azért mindig utaznom kell, ha erdőt akarok látni.

Ehhez régebben persze mindig kocsiba szálltam, de rájöttem, hogy sok esetben az nem ideális. Még a budai hegyekben is vannak olyan részek, ami kocsival nem könnyen megközelíthető, vagy éppen nem lehet parkolni, vagy a rossz talaj károsítaná az alvázat. Ilyen esetekben sokkal jobb a motor. És amikor erre rájöttem, elhatároztam, hogy tényleg szerzek egy motort, és megtanulom vezetni is.

Körülnéztem a neten, hogy hol lehet jó áron motoros jogsit szerezni, de végül egy ismerősöm ajánlott egy iskolát, ahová ő is járt. Ott összesen 4 féle kategóriában lehet jogsit szerezni, én pedig úgy döntöttem, hogy jobb lesz, ha kismotorral kezdek, ami az a1 kategória. De egyébként persze a motoros jogsit is könnyebb megszerezni, ha valakinek már van b kategóriás jogsija, akkor lecsökkentheti az elméleti órák számát: 125 ccm motor jogosítvány b kategóriával.

De egyébként azt javasolják, hogy az alap gyakorlati órákon túl még vegyél plusz órákat, hogy magabiztosan tudj vezetni.

Be is iratkoztam az iskolába, és már alig várom, hogy motorral mehessek a természetbe. Így sokkal több helyre eljutok, és kevesebb gondom lesz a parkolással is.