Futás a természetben…akciós bukósisak

Szeretem a mozgás minden formáját. Már gyerekkoromban is sportoltam, és ahogy telt az idő, ez akkor sem változott. Mindig voltak hullámok, hogy most éppen melyik sport érdekel a jobban, melyiknek van erősebb ereje, intenzitása.

A sport fontossága

Én szerencsének mondhatom magamat, mert a testalkatom mindig is jó volt. Azt ettem, amit akartam, és akkor amikor akartam. Ha éppen egy tábla csokoládét, akkor azt, soha nem okozott gondot.

Viszont sok velem azonos korú küzdött, és küzd még a mai nap is elhízással. Ahogy elnézem az iskola előtt várakozva a gyerekeket, már az általános iskolában akadnak gondok. Nem is kevés számban, az osztályok egy harmadának, negyedének vannak súly problémái. Fontos lenne a mozgás, és hogy ne a számítógép, vagy a telefon nyomogatása legyen a fő szempont.

A mozgás formái

Minden gyereknek meg kellene tanulnia, hogy milyen is a mozgás, és minél több sportot kipróbálni, azért hogy megtalálja a neki megfelelőt. Mindenkinek van sport, csak meg kell találnia. Lehet, hogy az egyik nem szeret futni, míg a másik úszni nem szeret. De azt gondolom olyan nincsen, hogy ne akarjon egy gyerek mozogni.tree-675073_640

Emlékszem milyen nagy gondot okozott a minden napos testnevelés, és hogy mennyi ember fel volt háborodva miatta. Holott, ennél jobbat nem is tehettek volna a gyermekeinkkel, hogy minden nap mozgásra ítéljék őket. Hiszen ha belegondolunk, egész nap ülnek az iskolában. Ha ez a mozgás nem lenne, akkor lehet valaki nem is mozogna.

Sport mindörökk��

Ha valaki már gyerek korában megszereti a mozgást, akkor felnőtt korában sem fogja azt elhanyagolni. Nem kell minden nap sportolni mozogni, de heti rendszerességgel igen.

Van ismerősöm, az idősebb korosztályból, aki elég korán kel, mert ezt szokta meg. Pedig már alhatna, hiszen nyugdíjas. De ő kihasználja ezt, és felkel, korán reggel eljár úszni a közeli uszodába. Reggel csend van, nincs még nyüzsgés, diákok sincsenek.

Én p��ldául futni szeretek. Alig várom ilyenkor, hogy jó idő legyen, és a Duna parton futhassak. Ami igen csak rossz, hogy manapság egyre több szemetet raknak le illegálisan, és sokszor fújja a szél a szemeteket össze vissza. Múltkor egy akciós bukósisak papírt fújt a fejemnek. Néztem is, hogy mi az, na gondoltam is, hogy erre nekem biztosan nem lesz szükségem, hiszen én nem motorozok, viszont a szemét kupac igen csak bántotta a szememet.