A raktározási rendszerekről vegyszermentesen

A címet látva biztosan furcsán nézel, hogy ezeknek most mi közük van egymáshoz. Hamarosan meg fogod érteni. Kissé nehéz belefogni, hiszen amikor elém álltak azzal, hogy milyen érdekes téma részét képezik a raktározási rendszerek, én csak értetlenül pislogtam.

Éppen egy vegyi anyagokról szóló előadáson vettem részt. Nem csak hallgatóként, hanem előadóként is, ugyanis rendszeresen bukkannak fel újabb anyagok, amelyekről több természetvédelmi szervezettel karöltve cserélünk eszmét. Minden hónapban van egy ülésünk, bár mi inkább csak előadásnak nevezzük. Ha komolyabb probléma áll fenn, akkor persze vannak rendkívüli előadásaink. Most szerencsére csak a szokványos havi előadásra került sor. Éppen a vége felé tartottunk már, amikor valaki felvetette, hogy most már akár nagyobb szinten is szót emelhetnénk. Még mi sem értettük pontosan, hogyan gondolta, de elsősorban támogatókat szeretett volna egy prevenciós előadássorozat mögé. Nem is tűnt rossz ötletnek. Miután mindezt megvitattuk, eljött a közös ebéd ideje. Mindig így zárjuk ezeket az előadásokat, vagy üléseket, nevezzétek annak, aminek tetszik. Ilyenkor már szabadabban beszélgetünk bármiről. Akár még a raktározási rendszerekről is.

A mellettünk lévő páros éppen azt vitatta, hogy egyikük szeretne egy könnyen tisztítható polcrendszert az üzletébe. Arra persze nem gondolt sem ő, sem mi, amikor becsatlakoztunk a beszélgetésbe, hogy egész érdekes irányba kanyarodnak majd a dolgok. A nevükre sajnos nem emlékszem, de egyikük mondta, hogy a RackingLog eléggé jártas a témában. Gondoltam is, hogy na, most kell figyeljek, mert az após nagy fanatikus ebben a témában, majd a következő családi ebédnél elkápráztatom tudásommal. Egyelőre viszont tényleg az volt a dolgom, hogy figyeljek.

Be kell valljam, nem bántam meg! Sokan mondanátok, hogy de hát ezek csak polcok. Igen, polcok, és pont ezért voltam az egészre kíváncsi. Ha jó kapcsolatot akartok ápolni a rokonsággal, meg kell találni a szívükhöz vezető utat. Nálam ezt az utat a raktározási rendszerek jelentették.

raktározási rendszerek

raktározási rendszerek

És hogy mit is tudtam meg a raktározási rendszerekről a RackingLog által?

Ezek a rendszerek nem csak stabilak, hanem meglehetősen jó teherbírással is rendelkeznek. Mindez kialakításuknak köszönhető, és persze annak, hogy a jelenlegi állapotot hosszas műszaki tesztelésekkel és ellenőrzésekkel érték el. Ez máris igazolja azt, hogy a RackingLog számára fontos a minőség és tartósság. Vannak ebben persze technikai érdekességek is, mint pl. az, hogy ezek a polcrendszerek egymással kompatibilis, beakasztós rendszerek. Ez abból a szempontból is jó, ha később szeretnénk bővíteni a polcrendszerünket. Amennyiben nincsen semmilyen probléma vele az évek során, nem kell lecserélnünk, elég, ha kibővítjük. Ez máris jobban hangzik, és gazdaságosabb megoldás is. Ezek a rendszerek arra is alkalmasak, hogy járószintes szerkezeteket alakítsunk ki. Lehet, hogy már mentetek is végig ilyenen, csak nem tudtátok, hogy ami a lábatok alatt van, valójában egy raktári polcrendszer. Izgalmasan hangzik, ugye?

Ezeknek a raktározási rendszereknek előnye, hogy minimális mennyiségű anyag felhasználása szükséges egy nagyobb teherbírású szerkezet kialakításához. Így még egy pontot írhatunk a gazdaságosság javára. Ráadásul ezek a polcok felületükből adódóan könnyen tisztíthatóak, így nincsen szükség egy fél háztartásnyi vegyszerre, ha egy foltot le akarsz róla törölni. Ez környezetvédelmi szempontból nagyon fontos.

A RackingLog termékei ráadásul ISO és TÜV szabványokkal is rendelkeznek, tehát megfelelnek az előírásoknak, nincsen itt semmiféle humbug meg kiskapu. Ha úgy alakul, én biztosan igényt fogok tartani a szolgáltatásukra. Egyelőre viszont be kellett érnem azzal, hogy a korábban emlegetett páros tett lépéseket a polcrendszerük ügyében. Arcról felismertem őket, és meg is kérdeztem, hogy mi lett a tervek vége. Mosolyogva mesélték, hogy hát már túl vannak ezen, használják a polcaikat, és nagyon elégedettek.

Ezt hallva máris egy fokkal büszkébb vagyok magamra, hogy egy kicsit jobban belevetettem magam a raktározási rendszerek világába. Ráadásul frissen szerzett tudásommal még jobban beloptam magamat az apósom szívébe.