Megfelelő fitnesz órával új értelmet nyer a futás a természetben

A természet közelsége meghatározó az életemben

Nemrég azt a feladatot kaptam az angoltanáromtól, hogy írjak pár szót magamról. Mi lenne az a pár dolog magammal kapcsolatban, amit mindenképpen kiemelnék egy bemutatkozásban? Ezen meg kell, hogy mondjam, még magyarul is elgondolkoztam. A legtöbb ember valószínűleg olyasmi információkat osztana meg, mint hogy hogy hívják, milyen nemzetiségű, hány éves, hol lakik, vagy éppen hol dolgozik. És bár ezek kétségkívül fontos dolgok, és természetesen nagyon hasznos, ha ezeket idegen nyelven is el tudjuk mondani, talán másról is érdemes lehet beszélnem. Nekem ugyanis a hobbim az életem, és meg is bolondulnék, ha nem kapcsolódhatnék nap mint nap a természethez úgy, ahogyan azt most is teszem. Így hát biztos, hogy az angol házi feladatomban is beleépítem a fogalmazásba a szenvedélyemet, a természetvédelmet.

A város, ahol élek, szerencsére lelkesen támogatja a környék természetvédelmi törekvéseit. Ezért senki nem néz rám furcsán, amiért szelektíven gyűjtöm a szemetet, műanyagmentesen próbálok bevásárolni, vagy mert igyekszem áttérni egy vegetáriánusabb életmódra. Civilként egy irodában dolgozom reggel 8-tól délután 4-ig, és valóságos ajándékként élem meg, ha munka után kiszabadulhatok a természetbe. Nagyon szép környéken lakom, mellettünk erdő, ezért a férjemmel sokat sétálunk, kirándulunk közösen. De nekem mostanra az is a napi rutinom részévé vált, hogy amikor tehetem, kimenjek futni a közeli erdőbe. Szeretem azt a finom növényszagot, amit az erdő áraszt magából. Miközben ott futok, úgy érzem, én is megtisztulok a mindennapi problémáktól, segít letenni a hétköznapok során felgyülemlett feszültséget. Egy-egy kiadós futás után nem csak fizikálisan, de lelkileg is sokkal frissebbnek, üdébbnek érzem magam.

Fitnesz óra árak után tájékozódtam a BestMarkton

Persze mindenképpen szólni kell arról is, hogy a testmozgás milyen fontos, ha egészségesen szeretnénk élni az életünket. Én ma már elképzelni sem tudnám a mindennapjaimat mozgás nélkül. Sőt, elkezdtem új eszközöket keresni ahhoz, hogy még hatékonyabb legyek az edzések során. Így aztán arra gondoltam, beszerzek egy fitnesz karórát, ami monitorozni tudná az éppen aktuális egészségi állapotomat, és így tudatosabban tudnám tervezni az életmódomat és a testmozgást is. A barátaim javasolták, hogy ha fitnesz órát keresek, látogassak el a BestMarkt oldalára, mert ott a fitnesz óra árak is igen kedvezőek. Így hát el is látogattam a barátaim által javasolt oldalra, és tényleg nagy kínálattal találtam szembe magam. Közel 300.000 Ft a legdrágább fitnesz óra, de akár már párezer forintért is beszerezhetők ilyen órák.

Mi az árképzés alapja fitnesz órák esetében?

Érdekelni kezdett, mi okozza ezt a nagy különbséget a fitnesz óra árakban, ezért elkezdtem tüzetesebben megvizsgálni z oldalt. Szerencsére a BestMarkt a tájékozódásban is nagy segítségemre volt, az oldal alján ugyanis részletes tájékoztatót adnak a különböző fitnesz óra típusokról. Így megtudtam, hogy az a típusú óra, amit én keresek, tulajdonképpen nem más, mint egy aktivitásmérő. Ez annyit jelent, hogy az óra a telefonra kapcsolódva adatot képes szolgáltatni a testünk működéséről. A legegyszerűbb példa erre a lépésszámláló. Persze ez a funkció ma már a legtöbb telefonkészülékben is elérhető, a fitnesz órák mégis pontosabb eredménnyel képesek szolgálni e téren. Hiszen gondoljunk csak bele, hogy ezek az eszközök csuklóra vannak rögzítve, így valóban hitelesebb adatot adnak arról, egy nap hány lépést tettünk meg.

De ezen felül vannak olyan aktivitásmérők is, amelyek képesek például az alvásunkat is figyelni. Ez a funkció is megtalálható a legtöbb fitnesz okos óra modellnél. Így információt kaphatunk arra vonatkozóan, mennyit és milyen mélyen aludtunk, hányszor riadtunk fel álmunkban, illetve az egyes alvási szakaszokban mennyi időt sikerült eltöltenünk az éjszaka során. Ezeknek az adatoknak a segítségével sok információt kaphatunk például arról is, milyen az alvásunk minősége. De az is kedvelt funkció lehet, hogy bizonyos fitnesz karkötők képesek néma ébresztésre is, amivel nem zavarják az egy szobában alvókat. Cserébe viszont aki a csuklóján viseli az órát, az kellemes rezgésre ébredhet, illetve az óra figyel arra is, hogy a pácienst semmiképpen ne a mély alvási szakaszban ébressze fel.

Ez a három fő árkategória, ha megfelelő fitnesz órát kerestek

Mint láthatjátok, az aktivitásmérőknek igen sok előnye lehet a mindennapi használat során. De hogy a fitnesz óra árakhoz visszakanyarodjunk, mégis mennyiért érdemes beszereznünk egy ilyen eszközt? Ha sportolunk, és valódi aktivitásmérőt keresünk, akkor semmiképpen nem érdemes a nagyon olcsó, párezer forintos fitnesz karkötőkre beruházni. Ezek a drágább modellek alkalmasak arra, hogy a telefonra rácsatlakoztatva akár hívást is tudjanak fogadni sportolás közben. Sőt, aki esetleg kerékpározáshoz keres ilyen jellegű eszközt, az akár GPS-szel felszerelt modellt is választhat. Szintén fontos lehet, hogy olyan órát válasszunk, amely képes lehet akár a vérnyomásunkat vagy a pulzusunkat is mérni, hogy teljesebb képet kapjunk az éppen aktuális egészségi állapotunkról. Ezek a funkciók a legegyszerűbb és legolcsóbb fitnesz karkötők esetében csak ritkán elérhetők.

Általánosságban elmondható, hogy az egyszerűbb modelleknél a fitnesz óra árak akár tízezer forintos költségvetésből is beszerezhetők. Ez a minimum, amit érdemes költeni ezekere az eszközökre ahhoz, hogy képet kapjunk a testi működésünkről. És ezáltal motiváltabbak legyünk egy egészséges életmódra történő áttérésre, vagy a meglévő életmódunk, aktivitásunk fenntartására. Az ennél drágább modellek már rendelkezhetnek olyan extra funkciókkal, amelyeket fentebb is említettem, mint például az alvásfigyelés, a vérnyomás mérés. A sportolást kedvelőknek érdemesebb lehet a drágább aktivitásmérők közül választani, amelyek tudják ezeket az adatokat is szolgáltatni. A még eggyel magasabb fitnesz óra árakhoz tartozó okosórák pedig akár a telefon egyes funkcióit is képesek kiváltani. Így például beépített GPS-t tartalmazhatnak, vagy akár hívásokat is kezelhetünk az óra segítségével.

Végszó

A BestMarkt leírása alapján tulajdonképpen ez a három kategória határozza meg a mai fitnesz óra árakat, amelyek közül a felhasználók ki tudják választani a részükre legmegfelelőbb készülékeket. Az oldal keresője azzal is megkönnyíti a választást, hogy megfelelő címkék mentén szűkíteni engedi a keresést. Így például beállíthatjuk a kívánt árkategóriát, vagy akár konkrét gyártók termékeire is rákereshetünk. Sőt, azok a sportolók vagy egészségtudatos életmódot folytató vásárlók se keseredjenek el, akik vízi sportot választottak maguknak! A BestMarkt ugyanis számos részben vagy egészben vízálló modellt is kínál a vásárlóközönség számára. Persze érdemes megnézni, hogy az adott órával akár egy medencében is el lehet-e merülni, vagy csak spriccelés ellen véd. Egy biztos, aki egészségtudatosan szeretne élni, annak mindenképpen hasznos kiegészítő lehet egy ilyen fitnesz óra beszerzése. Én biztosan átnézem a BestMarkt kínálatát, és beszerzek egy megfelelő aktivitásmérőt magamnak – tegyetek hasonlóképp ti is!

fitnesz óra árak
A fitnesz óra árak középső árkategóriájában már találhatunk sportoláshoz is jól használható aktivitásmérőket.