Erdő helyett titkok rengetegében

Magánnyomozó irodák. Hűtlenségi ügyek nyomozása. Magánnyomozó árak Budapesten. Sose gondoltam volna, hogy ilyesmik után fogok egy nap kutakodni… Na, de ne szaladjunk úgy előre, kezdjük az elején!

Mindig is szerettünk együtt kirándulni a bátyámmal. Ősszel, mikor kissé csípős volt a levegő, de a nap még áttört a felhőkön, és a fák a gyönyörű, rozsdás színekben pompáztak, nagy túrákat tettünk meg a közeli a hegyekben. Ezt a szokásunkat akkor is megtartottuk, amikor már mindketten megházasodtunk, immár négyen járva a természetet.

Egészen a tavalyi évig. Bátyám felesége egyre többször keresett kibúvót a kirándulások alól, hol a hidegre, hol rosszullétre hivatkozva. A tölgyesekben kóborlás helyett otthon maradt, de minket biztatott, hogy menjünk csak, érezzük jól magunkat.

A testvéremen láttam, hogy nagyon megviseli mindez, és egy nap kertelés nélkül rákérdeztem, mi folyik kettőjük közt. Erre nagy nehezen elmondta, hogy kétségek merültek fel benne párja hűsége iránt. Nem csak a kirándulásokat, de más közös programokat is kerülni látszott, egyre többet túlórázott, és késő éjszakáig telefonált.

Sose láttam még ilyen megtörtnek a bátyámat. Nem bírtam nézni, ahogy őrlődik, győzködtem, járjon a dolog végére. Ő azt válaszolta, próbálta megbeszélni a dolgot, de a sógornőm mindig kitérő feleletet adott neki.

magannyomozó árak Budapest

Végül felvetettem, hogy esetleg kérhetne külső segítséget. A testvérem vonakodva bár, de belement, és elkezdtünk keresgélni az interneten, hogy képbe kerüljünk, körülbelül milyenek a magánnyomozó árak Budapesten. Sajnos a legtöbb helyen nem írták, mennyibe kerül egy ilyen szolgáltatás. Márpedig egy átlagembernek fontos tudni előre, hogy körülbelül hány forintjába kerül, ha magánnyomozóhoz fordul. Ekkor azonban megakadt a szemünk egy weblapon, ahol egyértelműen feltüntették, mennyit kóstál a profi segítség. Felvettük a kapcsolatot az irodával. A személyes megbeszélésre hamar sor került, miután testvérem elmesélte, hogy mi a problémája, kapott egy megoldási javaslatot. Sokat gondolkodott rajta, meg merje-e lépni, de tudta, hogy ezen egyedül nem tudna túljutni, a cég pedig naponta találkozik ehhez hasonló ügyekkel. Úgy döntött, szerződést köt. A tudat, hogy hamarosan tisztában lesz az igazsággal, mert hamarosan kézhez veheti a magánnyomozói jelentést, segített neki összeszedni magát.

Hetek, hónapok teltek el, mire újra találkoztam vele. A szüleinkhez utaztam karácsonyra, és ott találtam bátyámat, ahogy a hátsó kertben bíbelődik egy madáretetővel. Melléléptem, hogy segítsek, először szótlanul álltunk egymás mellett, majd egyszer csak megszólalt: „Volt valakije”. Ránéztem, de nem azt a kétségbeesett arcot láttam, amit vártam. Majd folytatta: „Tudod, amikor elmondtam neki, hogy mindent tudok, teljesen megrémült. Próbált győzködni, magyarázkodni, ideges volt, de én valahogy nyugodtnak éreztem magam. Talán mert már nem voltam bizonytalan. Annyi hónap után szilárd talaj volt a lábam alatt. Érted, ugye?”. Értettem. Mert, ahogy az állatoknak biztosra kell tudniuk, hogy jön a tél, és neki kell kezdeniük a téli álmuknak, úgy az ember sem élhet kétségek közt.

Pár hete, egy enyhe téli reggelen ismét felkerekedtünk, hogy túrázzunk egy jót, immár hárman, de felszabadultan. Az este, mikor bepötyögtük, hogy „magánnyomozó árak budapest”, mintha évekkel ezelőtt történt volna. Ahogy pedig a havas fák közt előre törő testvérem után néztem, tudtam, hogy most már minden rendben lesz.