Sok boldogságot kívánunk Zsófinak és Gézának környezettudatos házasságukhoz!

A természetvédelmi egyesületbe tartozni nem csak azért szuper, mert olyan elvekért állhatunk ki, ami mindannyiunk, az egész emberiség számára fontosak, hanem azért is, mert nagyszerű barátságokat lehet kötni azonos érdeklődési körű emberekkel. Sőt, néha még szerelmek is szövődnek a tagok között, és így voltunk múlt hétvégén Zsófi és Géza esküvőjén, akik itt, az egyesületben ismerkedtek össze.

Én még emlékszem az első találkozásukra, mert ott voltam, és ami azt illeti, én mutattam be őket egymásnak. Már akkor is látszott, hogy elindult köztük valami, de persze akkor még senki nem vette ezt komolyan. Ahogy teltek a hetek, minden gyűlés alkalmával látszott, hogy egyre közelebb kerülnek egymáshoz, és egy hónap múltán már egyértelmű volt mindenki számára, hogy ők összetartoznak.

Nagyon szép volt a kapcsolatuk külső szemlélőként is, megélni meg aztán pláne csodálatos lehet egy ilyen szép és tiszta szerelmet.

Ahogy telt az idő, egyre komolyabbá vált köztük a dolog, látszott, hogy szépen haladnak, és nem is olyan sokára össze is költöztek. Mikor kiderült, hogy szépen tugnak együtt élni, és minden rendben megy köztük, akkor már nagyon lógott a levegőben a lánykérés.

Egy alkalommal szemétszedő túrára mentünk a budai hegyekbe. Ez egy rituálé az egyesületben. Délelőtt szedjük a szemetet, délután pedig sütögetni szoktunk, beszélgetni, zenélni estig. Az esti mulatság alkalmával Géza kis figyelmet kért, letérdelt, és feltette a nagy kérdést. Zsófi boldogan mondott igent, és következő hétre ki is volt tűzve a nagy nap.

Sokat segédkeztem a szervezésben, mert Zsófival elég jó barátnők vagyunk, és azt hiszem, minden szuperül sikerült. Rengeteg utánajárással jár egy esküvő megszervezése, mert elképesztően nagy a választék mindenből és nagyon nem mindegy az sem, mi mennyibe kerül. Felkérhettek volna egy céget is az esküvő megszervezésére, de azt gondolom, így, hogy mi raktuk össze az egészet, sokkal személyesebb és meghittebb lett. A helyszínválasztás, a díszlet, az ételek és italok is fantasztikusak voltak, tulajdon képpen ki kell, hogy mondjam, és nem csak azért, mert az én kezem is benne volt a szervezésben, de ilyen szuper esküvőn még sosem voltam.

Az este nagy durranása nem kérdéses, a menyasszonyi ruha volt. Egyszerűen mesésen nézett ki benn Zsófi, olyan volt, mint ha ráöntötték volna. Ráadásul, mivel ő az a tipikus farmer-pólós lány, nagyon nagy volt a kontrasztja a hétköznapi Zsófi és a menyasszony Zsófi között.

Fantasztikus volt a hangulat, remekül éreztük magunkat mindannyian. Az egész egyesült nevében szeretnék nagyon sok boldogságot kívánni az ifjú párnak, és reméljük, hamar megérkeznek a porontyok, a következő nemzedék, akik már biztosan környezettudatos szemléletben nevelkednek.