Fűtésre optimalizált klíma a környezet védelméért

Szomorú, hogy a technika fejlődésével egyenesen arányosan nő a környezetszennyezés mértéke. Az urbanizációval járó rengeteg gyárkéményből felszabaduló füst, a városokban közlekedő autók ezreinek kipufogógáza, a rovarirtó vagy éppen hajlakk spray-k mérgező anyagai a természetre és az egészségünkre egyaránt hatalmas veszélyt jelentenek. A folyamatos erdőirtások következtében egyre kevesebb a levegőt tisztító növény, míg a káros anyagok fokozott kibocsátásával egyre nagyobb a levegő széndioxid-tartalma, aminek a felhasználásában a növények lennének igazán segítségünkre.

Épp lakásfelújítás alatt vagyunk, és mindezt igyekszünk a lehető leg környezettudatosabban véghez vinni. A régi gázkonvektorokban már nemigen tudunk bízni, az állandó recsegés-ropogás főleg éjszaka nagyon zavaró. Nem is beszélve a rémhírekről, miszerint sokan halnak meg széndioxid-mérgezésben, mert nem veszik észre, hogy a konvektor gázelvezető csöve szivárog. A férjemmel mindketten úgy gondoljuk, hogy ennél sokkal biztonságosabb, környezetkímélőbb és megbízhatóbb megoldás is van.

Az egyik ismerősünknél jártunk nemrég vendégségben, ahol szerencsénk volt megismerkedni egy innovatív fűtőberendezéssel: a fűtésre optimalizált klímával. A barátunk lakásában kellemes meleg uralkodott, de egyáltalán nem túl magas hőmérséklet. A fűtésre is alkalmas klíma a távirányító segítségével nagyon könnyen kezelhető, a kívánt hőmérséklet egyszerűen beállítható és a rengeteg hasznos funkció pár kattintással elérhető.

A barátunk egy Rcool készülékkel rendelkezik – utánanéztünk az interneten, és az Rcool klíma árak igen kedvezőnek bizonyultak. A férjemmel szavak nélkül is megértjük egymást, egyértelműen megtetszett mindkettőnknek ez a fűtési opció. Így még aznap felkerestük az Rcool webshopját, hogy többet megtudjunk ezekről a berendezésekről.

Különböző Rcool klíma árakkal és készülékekkel találkoztunk, a részletes leírásukból tájékozódtunk a funkcióikról és paramétereikről. Két helyiséget kellett befűtenünk, egy kisebbet és egy nagyobbat, így arra jutottunk, hogy egy Rcool dual split klíma szettet rendelünk meg. A szett tartalmazza a két beltéri (Display 9) és egy kültéri készülék (Display Multi 2) árát, a házhozszállítást, a végfelhasználói tanúsítványt és a készülés beszerelését is.

Az Rcool klíma ára és a számtalan hasznos tulajdonsága miatt nagyon szimpatikus volt számunkra. A készülék a beépített szűrőknek köszönhetően tisztítja és páramentesíti a levegőt, aminek köszönhetően csökken a penész elszaporodásának valószínűsége. Egy aktív szénszűrő is található benne, ami megköti a szennyeződéseket. Az ezüst ion szűrő pedig megfogja a levegőben található baktériumokat és mikrobiológiai organizmusokat, valamint a készülék semlegesíti a zárt terek szennyező molekuláit.

További nagy előnye a klímának, hogy elérhető rajta energiatakarékos (ECO) üzemmód. Erre kapcsolva a készülék alacsonyabb motorfordulattal működik, ezáltal gazdaságosabb és kevesebb energiát használ fel. A finom és alacsony feszültségű indításnak köszönhetően a berendezés nem terheli le hirtelen az elektromos hálózatot. Hosszú távon ez az egyik leggazdaságosabb és legkörnyezetkímélőbb fűtőberendezés, ami manapság szóba jöhet.

Megrendeltük a klíma szettet, és pár napon belül telefonhívást kaptunk a cégtől, hogy egyeztessük a kiszállítás időpontját. Pár nap múlva már be is szerelte a szakember az új klímáinkat, a kisszobába a kisebb, a nappaliba a nagyobb teljesítményűt. A készülékeket utánvéttel fizettük ki a szállítás napján.

Mióta az Rcool klímaberendezéseket használjuk, a lakásunk levegője érezhetően sokkal tisztább lett. Végre nem kell éjszakánként a régi gázkonvektorok pattogását hallgatni és attól félni, hogy szivárog a gáz. A konvektor zajával ellentétben a klímák nagyon halkan működnek. A férjemmel egyetértünk abban, hogy ez egy jó vétel volt.