Napelem pályázat magánszemély részére – jobbat egy természetszerető nem is kívánhat!

Aktív környezetvédőnek vallom magam, de az biztos, hogy a legtöbb átlagembernél lényegesen többet teszek. Rendezvényeken veszek részt, kampányolok, csapatot szervezek szemétszedéshez amiben én is erőmön felül részt veszek, szóval ami csak telik tőlem, azt megteszem. Éppen ezért bántott a tudat, hogy kevés pénzből gazdálkodó ember lévén nem engedhetem meg magamnak a megújuló energia felhasználást. Aztán egy szemétszedő harcostársam hívta fel a figyelmemet arra, hogy van jó pár remek napelem pályázat magánszemély részére, szóval nem feltétlenül kell valahogy összekuporgatnom egy évi jövedelmemet ahhoz, hogy nekem is lehessen.

Pont egy ilyen szemétszedési akció keretében tisztítottunk éppen egy Budapest melletti erdőrészt a sok otthagyott hulladéktól, amikor a régi arcokkal arról beszélgettünk, hogy ki mit tud otthoni körülmények között tenni a földünkért. Jöttek sorban a dolgok, például mindenki szelektíven gyűjti a szemetet, aztán van, akinél víztisztító működik, mások teljesen áttértek az elektromos fűtésre, és többen is jelezték, hogy nekik napelem rendszerük van. Itt egy kicsit elszomorodtam, mert én is mindig szerettem volna a házamra egyet, de sajnos az én költségvetésembe sosem fért bele. Legalább is eddig azt hittem. Mert ugyan környezetbarát, és rengeteg pénzt meg lehet vele spórolni, de valamiből fel is kell építtetni, márpedig az nem olcsó mulatság. Főleg nekem, akinek még autója sincs, nemhogy napelemes rendszere.

napelem pályázat magánszemély

Aztán az egyik társunk megláthatta rajtam, hogy elkedvtelenedtem, mert odajött mellém és megkérdezte, hogy mi a gond. Nagy vonalakban elmondtam neki, hogy mi bánt, ő viszont vidáman mondta, hogy ne csüggedjek, van megoldás! Kérdezte, hogy tudok-e róla, hogy vannak napelem pályázatok magánszemély számára is? Igen, mondtam, hogy hallottam róla, de még nem néztem utána. Mondta, hogy nekik is így sikerült felszereltetniük, és életük egyik legjobb döntése volt, úgyhogy másokat is csak bátorítani tud rá. Meg is adta egy weboldal címét, ahol egyrészt informatív jelleggel mindent megtalálhatok ami csak érdekel a napelem pályázatokkal, kedvezményes hitellel kapcsolatban, továbbá még a honlapot üzemeltető cégtől is lehet árajánlatot kérni tanácsadással, felméréssel együtt! Ennek nagyon megörültem, és gyorsan le is írtam magamnak az elérhetőséget a telefonomba.

Otthon aztán az első dolgom volt felkeresni a címet, és el kell, hogy ismerjem, tényleg nagyon, de nagyon alapos leírást kaptam mindarról, amit tudni kell és érdemes a témában. Kiderült, hogy közel sem olyan ijesztő a napelem pályázat magánszemély részére, mint azt korábban gondoltam, és az is megnyugtató, hogy ez a bizonyos cég rengeteg segítséget tud felajánlani, ha valaki hozzájuk fordul és velük szeretné megcsináltatni. Úgyhogy számomra nem volt kérdéses: azt a kis önerőt, ami a kamatmentes fejlesztési hitelhez szükséges még elő tudom valahogy teremteni, ha más nem, hát kérek kölcsön a szüleimtől, de ebbe bele kell vágnom! Úgyhogy átgondoltam, átszámoltam mindent, ami az árajánlatkéréshez szükséges, és elküldtem a magamét, mielőtt meggondoltam volna magam. Pár napon belül kerestek is, és végtelenül segítőkésznek és szakszerűnek bizonyultak, már az első alkalomtól kezdve elnyerték a bizalmamat. Végül velük kötöttem szerződést, és már minden elő van készítve, csak arra várok, hogy a kivitelezésnél rám kerüljön a sor. Végre én is elbüszkélkedhetek majd a többieknek, hogy nálam is napelemek termelik az áramot!