Kertészkedés, angol nyelvtanfolyamok

Nagyon szeretem a kinti munkálatokat. Lehet hogy vicces, de még ásni is, ��s kapálni is szeretek. Nem mondom, hogy nem fáradok el, mert minden alkalommal, mégis jót tesz a lelkemnek, hogy kint vagyok. Te szeretsz kertészkedni?

A tavasz elj��vetele

Már nagyon vártuk hogy tavasz legyen, hiszen a hosszú sötét után végre meg lehet kezdeni a munkálatokat. Már látom, hogy minden kezd élni, és hogy a tavaszt mutató jelek már látszódnak. Van egy fa a kertünkben, nem tudom, hogy mi a neve, mert nem mi ültettük, hanem még az előző tulaj, de meghagytuk, mert olyan szép. Pont tegnap voltam kint, és néztem, hogy mi is a helyzet odaint, és láttam, hogy csodásan rügyezik, és tele van. Olyan vöröses levele van a fának, és rózsaszín kis virágokat hoz tavasszal. Igazából azért is tartottuk meg, mert mutatós nagyon. Még kicsi, mert szerintem csak pár éves lehet, de majd ha megnő, akkor jó lesz az árnyékában ücsörögni.tulipa-366661_640

A kertészeti könyvek

Amikor a kertet terveztem, sok könyvet elolvastam annak érdekében, hogy mi mivel legyen összhangban, és úgy akartam a kertet beültetni, hogy minden időszakban legyenek virágok. Hiszen nem csak akkor szép a kert, ha egyszerre nyílnak a virágok, hanem akkor is, ha folyamatosan. Sokszor látok olyan csodálatos képeket a kertekről, hogy csak ámulok. De valahogyan nem tudom elképzelni, hogy ezeknek a gondozása milyen, és ha elnyílik minden egyszerre, akkor utána már csak a zöld marad.

Sokszor találok az interneten is jó kis cikkeket, bár a külföldi oldalakon is van sok jó tanács. Persze én könnyen beszélek, mert tanultam nyelvet. Ma már tudom, hogy ez volt a haszna az angol nyelvtanfolyamoknak. Akkor nem nagyon volt kedvem járni, és csak időpocsékolásnak találtam, de ma már tudom, hogy volt haszna. Hiszen tudok olvasni angolul is. Nem profi szinten, de azért a lényeget megértem.

A munkálatok

Ilyenkor is azért van mit csinálni. Ha jó lenne az idő, és elállna végre az eső, a föld pedig kiszáradna, akkor lehetne végre ásni. Tavaly nem volt túl nagy a kert, de idén szeretnék fűszereket ültetni, és ahhoz még kell ásni. A hanyagságomnak köszönhetően idén másik slagot is kell vennünk, mert kint felejtettem a régit, és teljesen szétfagyott a kertben, olyan szinten, hogy darabokra tört.

Kaptam pár darab tulipán hagymát is, azokat is már el kellett volna ültetnem, de még nem sikerült megtalálni a biztonságos helyüket, ahol a kutyáktól védve lesznek.