Webshop készítés elérhető árakon

Világéletemben nagyon szerettem a természetet, valahogy mindig megnyugvást adott, amikor munka után lehetőségem volt végre sétálni egy kicsit a csendben, ahol maximum a madarak csicsergésének volt némi hangja és a falevelek susogásának. Én teljes mértékben meg vagyok arról győződve, hogy mindenkire jó hatással van az, ha rendszeresen elvonul kicsit a természetbe, persze nem feltétlenül muszáj egyedül, lehet baráttal, barátnővel, barátokkal is. A lényeg, hogy jó, amikor ki tud szakadni az ember a nagyvárosból és kicsit fel tud töltődni a természetben és tud gondolkodni. Ezt a gondolkodást azért említettem meg, mert sokszor a városban esélyem sincs arra, hogy kicsit töprengjek, átgondoljam a dolgaimat, mert olyan sok impulzus ér, hogy szinte esélyem sincs erre. Mennek a buszok, autók, villamosok, az emberek zaja is közrejátszik. Csörög a telefonom, sietek mindig mindenhova, út közben is intézem a magánéleti dolgaimat, munkán gondolkozok. Szóval muszáj néha kiszakadnunk ebből a mókuskerékből és a természet lágy ölén megpihenni és gondolkozni.

Én általában ezt a nyugalmat édesanyámnál, vidéken találom meg. A múlt hétvégén is lent voltam nála és elmentem a közeli patakhoz sétálni. Rengeteg minden kavargott a fejemben. Legfőképp az, hogy a főnököm egy komoly feladatot adott nekem. Az egyik új bizniszéhez szüksége van egy cégre, aki webshop készítés témában a legjobb.

A főnökömről tudni kell, hogy nagyon alapos, maximalista és precíz ember. Engem is ilyennek ismer és ilyen is vagyok, épp ezért bízta rám ezt a feladatot. Jobb híján minden ilyen jellegű feladatot én csinálok meg, pontosan ezért, mert annyira egyforma az értékrendünk és a gondolkodásunk, annyira egy rugóra jár mind a kettőnknek az agya, hogy tudja, amit én csinálok, az olyan lesz, mint ahogy ő azt kigondolta. Sokat törtem a fejem azon, hogy milyen irányelvek szerint kezdjem el a kutakodást a webshop készítéssel foglalkozó cégek felé. Szerencsére a főnököm is tudja, hogy a jó munkához idő kell és éppen ezért nem is sürget. Miután felállítottam a stratégiámat, három cég maradt talonban.

Az első webshop készítéssel foglalkozó cégnél jó volt, hogy hamar felvették velem a kapcsolatot, de árajánlat például sokat kellett várnom, majdnem egy hétig tartott mire megküldték. Ezzel szemben egy szépen kidolgozott, részletes árajánlatot kaptam, de mégsem pontosan arra, amit rendelni akartam.

A második cégről olyan benyomásom van, hogy profin és gyorsan dolgoznak, de nem éreztem azt a törődést az irányomba, amit egy ügyfél például elvárna, és ami még pont jól esik neki. Mondta a főnököm, hogy nyugodtan legyek kemény és határázott, nem bólintsak rá az első ajánlatra, nem sürget a tatár.

A harmadik cég, a grentmedia.hu nagyon jó benyomást tett rám!

Először is; gyorsan reagáltak, hamar megkaptam a kért árajánlatot, ami mindenre kitérő, nagyon alapos volt és éreztem azt a már-már elvárható ügyfélsimogatást is. Majd jobban megnézve a honlapjukat, láttam, hogy több, mint 300 elégedett ügyféllel büszkélkednek és valóban nagyon ügyesek és kreatívak. Az árajánlat a mi pénztárcánknak nagyon is megfelelő volt és korrekt. Ár-érték arányban messze a legjobb volt és az az érték valóban érték volt. Megnéztem a számtalan referenciát, amit kiraktak a honlapjukra és egyből eszembe jutott, hogy Jani, a főnököm biztosan igent mondana rájuk. Ami engem különösen megfogott velük kapcsolatban, és amiért a voksunkat rájuk tettük az a következő pár információ volt, amiket a honlapjukon olvastam.

Korlátlan kategória és termékmennyiség van a webshopban, „sose lehet megtölteni”. Ezen kívül nagyon szimpatikus volt még a számomra, hogy teljesen magyar nyelvű és nagyon egyszerűen kezelhető adminoknak szóló felületet is biztosítanak. Ez nagyban megkönnyíti minden vezető munkáját. Iszonyatosan tetszett is, hogy alapvető náluk az is, hogy az általuk készített webshop mobilon ugyanolyan jól kezelhető és elérhető legyen. Gondoljunk csak bele…

Szerintem, de mondom, csak szerintem, körülbelül tízből nyolc ember annyira rá van kattanva a telefonjára, hogy webshopokat is azon nézi. Az ember már-már meglepődik, ha éppen egy olyan webshopba botlik a telefonján való böngészés közben, ami nincs mobilra optimalizálva. És ezt is lehet rosszul csinálni. Számtalanszor futottam bele olyanba, hogy nem volt megfelelően kialakítva a mobilos verzió és teljesen élvezhetetlenné vált a böngészés, majd ez a kedvemet is elvette az oldaltól és tovább álltam. Lényeg a lényeg, nagyon jó volt olvasni ezt az információt is, hogy mobilra is jól működően készítik el a kívánt webshopunkat. És az utolsó, számomra döntő szerepet játszó dolog az volt, hogy egyedi kedvezményrendszerrel dolgoznak.

Kész, vége, ennyi volt a keresgélésnek!

Meglett a biztos befutó! Mindezt, amit nektek is leírtam, felvázoltam Janinak, a főnökömnek. A reakciója az volt pontosan, amire én is számítottam, miközben egyeztettem a céggel és miközben a honlapjukat bújtam. Jani igent mondott rá és el is kezdte ecsetelni azt, amit írtam is. Tudta nagyon jól, hogy mennyire egy hullámhosszon vagyunk, főleg munkával kapcsolatban, tudta, hogy ha rám bízza ezt a feladatot, akkor az olyan is lesz, mintha azt ő maga csinálta volna. Ő is tipikusan az az ember, aki akkor nyugodt, ha valamit ő maga csinál meg. Én is ilyen és éppen ezért meg is tudom őt érteni, viszont hogy úgy mondjam, az évek alatt fejlődött. Ezt arra értem, hogy simán rám bízza az ilyen és ehhez hasonló feladatokat véghezvitelét, mert bízik bennem és értékeli a munkámat.

Azért tartottam fontosnak megemlíteni a természetben eltöltött időt, mert engem is ez segített hozzá ahhoz, hogy higgadtan átgondoljam ezt a dolgot. Nagyban megkönnyítette a helyzetemet ez, hogy a természetben voltam. Egyébként Janival ebben is teljesen hasonlítunk. Ő ráadásul nagy természetvédő is, még a konyhabútora is újrahasznosított anyagokból készült. Ezt a természetvédés egyébként rám is rám ragadt, mert amióta őt ismeri, nem csak szeretem, hanem védem is a természetet és igyekszem mindig többet tenni azért, hogy megóvhassam. Valamint próbálom a környezetemben élőket is arra sarkallni, hogy tegyenek a természetvédelemért.